De ne aggódj, ha nem készülsz komplett disznóvágást rendezni a kert végében! Egy jó hentesnél szinte minden hozzávalót be tudsz szerezni, így kis adagokban is elkészítheted a tél ízeit. Ha pedig már lúd, legyen kövér: próbálj ki néhány házi készítésű különlegességet is – garantáltan megéri a fáradozást!


Zsír és tepertő – egyszerűen, otthon
A házi zsír készítése nemcsak nosztalgikus élmény, hanem nagyon praktikus is: amíg a sercegő zsír lassan készül, ropogós tepertő is kerül az asztalra. Gondolj csak bele, milyen jólesik egy kis meleg tepertő egy hideg estén! Ha belefognál, nézd meg videónkat, amiben lépésről lépésre bemutatjuk a folyamatot.
Abált szalonna – igazi klasszikus
Ha valami igazán autentikusra vágysz, az abált szalonna tökéletes választás. Puha, ízes, és olyan házias ízvilágot varázsol, amit máshol nem kapsz meg. És hogy hogyan készítheted el otthon? Ezt is megmutatjuk videónkban – pofonegyszerű, csak egy próbát kell tenned!


Kocsonya – a tél megkerülhetetlen sztárja
Nincs tél kocsonya nélkül, igaz? Ez az a fogás, ami már szinte az ünnepi asztal elmaradhatatlan része, és amihez minden családnak megvan a maga bevált receptje. Mi is megfőztük a magunkét, és minden trükköt elárulunk a videónkban, hogy neked is tökéletesre sikerüljön.


Hájas sütemény – egy édesszájú tél kedvence
Ha egy igazán omlós, réteges finomságra vágysz, a hájas süteményt nem érdemes kihagyni! Bár az elkészítése időigényes, minden falatja maga a csoda. Mi is nekiláttunk, és most már a tapasztalatainkat is megoszthatjuk veletek!
Blogbejegyzés: Megtanultuk nagymamám receptjét – így lesz tökéletes a hájas tészta
és videó: az elkészítéséről
Próbáld ki te is!
Kóstolj bele a tél ízeibe!
Akár egy disznóvágás résztvevője vagy, akár csak egy kis konyhai kalandra vállalkozol, a lényeg ugyanaz: élvezd a tél ízeit, és merülj el a hagyományos magyar gasztronómia csodáiban. Fogj neki bátran, és ne feledd: egy kis szeretettel minden finomabb! Jó étvágyat kívánunk!